zaboravljena lozinka

CSS3 Drop Down Menus Css3Menu.com


Novi Postovi Lista Korisnika Pravila Pretraga RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Lepota i zdravlje » Sport i rekreacija » Greske u teretani
Greske u teretani
NutellaDatum: Sreda, 12.02.2014, 0:38 AM | Poruka broj # 1

Postova: 573
Prestari za teretanu?
Netačno Za bavljenje sportom ne postoji starosna granica, osim kada zbog bolesti može da dovede do kontaindikacija. Deca između četiri i pet godina mogu da se uključe u programe rekreacije adekvatne za njihov uzrast.

Najbolje je trenirati ujutru?
Netačno Zabluda je da je jutro dobro za treniranje. U redu je da se malo razmrdate, ali ne i ozbiljno vežbate. Planirajte odlazak u teretanu između 11 i 13 časova i uveče od 17 do 20 časova, kada je povoljnije vreme za jače treninge.
- Svako godišnje doba traži promenu načina vežbanja. Ovo je dobro kako za telo tako i za psihu, jer nas promena aktivnosti izvlači iz šablonskog treniranja koje izaziva dosadu - upozorava
Kolak.

Trener najvažniji
Tačno Na prvom mestu, teretana mora imati obučenog trenera koji ima vremena da vam se posveti i kaže šta i kako da radite. Mora imati kardio sprave. Nadasve, prostor mora biti besprekorno čist.

Moraš vežbati svaki dan da vidiš rezultate
Netačno Idealno je odvojiti tri dana u nedelji za vežbanje. Intenzitet vežbi mora postepeno da se povećava, a za to je potrebno vreme. Oni koji zbog velike želje za instant rezultatima dolaze svakodnevno u teretanu greše jer organizam ne može da podnese pritisak. Kada preterano trenirate mišić, on nema dovoljno vremena da se oporavi. Zbog bolova i povreda mnogi rekreativci prestanu da treniraju, a da nisu videli rezultate.

Svaka vežba ima pravila
Tačno Uz čučnjeve, morate osetiti zatezanje trbušnjaka. Kada u ležećem položaju podižete noge, ne smete ih savijati! Ne oslanjajte ruke na bokove, ne potpomažite se zamahom ruku kad radite trbušnjake, ne izvlačite trup pri sklekovima, ne držite se za guzu kada radite „makazice“ ili „biciklicu“. Nemojte brzati u radu sa tegovima, jer ćete laganim kontrolisanim pokretima više uposliti mišiće. Pridržavanje za ručke na traci olakšava trčanje, ali umanjuje efekat.

Svi se smeju novajlijama
Netačno Ne, ne gledaju svi baš vas kako se mučite. Znojem natopljena majica je pozitivan znak, a ne mana. Niko vam neće prebaciti ukoliko niste uspeli da odradite baš toliko ponavljanja koliko vam je trener rekao. Mišići jačaju vremenom i, ukoliko ih pravilno gradite, uskoro ćete svaku vežbu odraditi sa lakoćom, baš kao i ona izvajana cica na drugom kraju sale.

Treniranje nije za bolesne
Netačno Redovno vežbanje štiti od moždanog udara, smanjuje šansu od raka pluća kod pušača, rizik od nastanka dijabetesa, jača imunitet. Osobama koje su ranije vežbale preporučuje se da ne prekidaju aktivnosti ni posle srčanog udara. Funkcija krvnih sudova se popravlja već posle četiri nedelje, ali je neophodan kontinuitet. Kod obolelih od artritisa se pokreću svi glavni mišići i time pomaže aktivnost velikih mišićnih grupa. Ako ste stariji od 40 godina i vežbate, vaše kosti će biti gušće i brže će se regenerisati od kostiju onih koji izbegavaju teretanu.

Vežbajte što duže
Netačno Ne bi trebalo da vežbate duže od sata. Kardio vežbe traju 10-20 minuta, ostalo su kombinovane vežbe na strunjači i spravama. Ponavljanje oblikuje mišiće, dok ih rad sa opterećenjem (tegovima) uvećava.

Da li vi idete u tetetanu i sta vas je navelo da krenete u nju ? :)

Da li se pridravate pravila , ili ste mozda lenji , pa radite samo malo rekreativno , da vas ljudi vide da ste tu ?
:D
vega777Datum: Sreda, 02.04.2014, 6:42 PM | Poruka broj # 2

Postova: 177
isao ranije sada nemam vremena ali vezbam kuci :)
Forum » Lepota i zdravlje » Sport i rekreacija » Greske u teretani
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Legenda: [Administrator] [Super Moderator] [Moderator] [Urednik] [VIP] [Korisnik]

Recepti kolaci    Filmovi sa prevodom    Erotske price

Copyright Online sa Prevodom © 2012-2020